Komme seg til Vågå

Vågå kan være en bortgjemt perle for mange, og det er nyttig å få litt informasjon om hvordan man kommer seg hit. Heldigvis bor vi i Norge, et av verdens mest utviklede land. Transportrevolusjonen som foregår på jordkloden for øyeblikket har kommet veldig langt i Norge, derfor vil du neppe ha noen som helst problemer med å komme deg til Vågå både raskt og med høy komfort. Først og fremst bør du dog bestemme deg for hvor lang tid du ønsker å tilbringe her. Snakker vi bare en helgetur, eller vil du utforske Vågå kommune ordentlig, kanskje i en hel uke – eller mer? Budsjettet er også viktig, siden enkelte måter å komme seg til Vågå koster mer enn andre. Til slutt har det selvfølgelig mye å gjøre med hvor i landet du bor. Bor du i Oslo, Trondheim eller Bergen vil du enkelt kunne velge mellom raske, billige måter å ta turen til Vågå på. Er du dog bosatt i Nord-Norge, kan de være noe vanskeligere og fly blir raskt den enkleste metoden. Heldigvis finnes Norwegian.no, det verdenskjente lavpris-flyselskapet som tilbyr gunstige billetter året rundt. La oss nå ta hver metode hver for seg, slik at du kan velge den som passer deg best. Vi starter med den billigste:

Ekspressbuss

Nettverket av busser er ekstremt godt her i Norge. Det er bare å hoppe på en Ekspressbuss, så kommer du deg raskt frem og til en billig penge. De fleste Ekspressbusser har dessuten moderne, myke seter (nesten som lenestoler) og raskt trådløst nett. Bestiller du billetter i forveien, kan du få dem til rundt tre hundre kroner, uansett hvor du reiser fra i Sør-Norge. Fra Oslo har du to daglige avganger å velge mellom – en på morgenen og en om kvelden. Turen tar nesten seks timer, og du går av bussen i Vågåmo. Fra bussholdeplassen er det bare å spasere bort til Vågå hotell og gjøre deg klar for en visitt fylt med opplevelser. Bor du i Bergen, kan du se frem til en magisk tur til Vågå. Den tar kanskje en god del tid, men på veien vil du se den norske naturen fra de flotte, store vinduene på Fjordekspressen. Bussen går fra Bergen på ettermiddagen hver dag, og turen tar ni timer totalt. Prisen er ofte litt høyere enn fra Oslo eller Trondheim, men dette er nettopp på grunn av den utrolige turen. Den er nemlig en opplevelse i seg selv. Du vil krysse Sognefjorden og se Jotunheimen før du er fremme i Vågåmo. Sterkt anbefalt! Til slutt kan du reise fra Trondheim, den korteste reisen av disse tre. Her er du fremme på kun fem timer, men ulempen er at bussen forlater Trondheim sentrum sent på kvelden (22:30) hver dag.

Tog

Det finnes dessverre ingen togstasjon i Vågåmo, derfor blir de fleste reisende nødt til å ta turen til Otta for deretter å hoppe på en rutebuss eller ta taxi til Vågå. Prisen er litt høyere enn ekspressbussene, men til gjengjeld sparer du rundt 30-40 % av tiden på reisen. Toget er dessuten mer komfortabelt, siden man kan gå rundt og strekke litt på bena. Wi-Fi fungerer utmerket, og du kan enkelt bestille både kaffe og mat ombord.

Fly

Takket være Norwegian, er store deler av Norge nå tilgjengelig for en billig penge. Bor du i en av de storbyene vi nevnte ovenfor, er det bare å hoppe på bussen. Bor du andre steder, kan du ofte finne veldig billige billetter til Trondheim, Bergen eller Oslo for deretter å ta buss eller tog derfra. Billetter helt ned til 150 kroner, for å være mer presis. Er du smart, booker du flybillettene først og finner en buss eller et tog som passer ankomsttiden, med mindre du ønsker å tilbringe en dag eller to i storbyen.

Privacy Policy