Overnatting

Et av de første spørsmålene mange stiller seg når de skal ut og reise, er hvor man skal overnatte. Med mindre du er et ordentlig friluftsmenneske og foretrekker å sove i telt, er det viktig å vite hvor de ulike hotellene på reiseruten befinner seg. Dermed kan man planlegge ferien bedre, og få det meste ut av hver dag. Rundt omkring i Vågå kommune finner du en rekke steder perfekt anpasset for overnatting i telt, samt campingplasser med komfortable omgivelser og koselige fellesstuer. Vi vil ikke gå inn på disse, for det finnes spesielle nettsider for slikt. Skal du sove i telt er det dessuten bare å velge og vrake mellom de ulike idylliske stedene langs riksveien. Visitvaga.no vil i stedet fortelle deg om de beste, mest komfortable, billigste og historiske hotellene i vår kommune. Det er en god del av dem, selv om utvalget kanskje ikke er enormt. Alt fra små, koselige gjestehus til internasjonale kjeder ønsker deg velkommen. Velg et sted som passer ditt budsjett, og husk å booke rom tidlig slik at hotellet ikke er utsolgt. Turisme i Vågå vokser hver bidige dag, og stadig flere mennesker ønsker å se Jotunheimen, Jutulporten og Vågå prestegård, samt hoppe ut fra bergene med hangglider og nyte de uimotståelige utsiktene. Store deler av sommeren er hotellene utsolgt, samtidig som prisene er på sitt høyeste. Mange velger derfor å komme hit på høsten eller våren. Påskeferien er et veldig populært alternativ som passer de fleste – de fantastiske fargene naturen avgir like før og etter sommeren er noe man absolutt bør få med seg.

Eventyrlig overnatting

Det er helt spesielt å overnatte i Vågå kommune. Her kan du slappe helt av – glemme sorg, stress, problemer, planer og alt annet som virker å være naturlige deler av bylivet. Her kan man nyte tilværelsen på en helt annen måte: Våkne opp til fuglekvitter, gå ut og ta inn morgensolen mens en svak bris blåser tankene til ro. Spise en god, naturlig frokost med de beste norske råvarene, og kose seg med en kopp kaffe foran de tradisjonsrike, gamle peisene som er å finne overalt i området. Vågå er en veldig tradisjonsrik norsk kommune. Dette ser du på hotellene i området også, selvfølgelig. Vi vil skrive om flere av hotellene i Vågå, spesielt om det historiske Vågå hotell. Men det er også verdt å nevne nettstedet Airbnb, der diverse gjestehus finnes tilgjengelig til en rimelig penge. Fairytale Farm er ett av disse gjestehusene, og dette er et sted du neppe vil glemme etter et besøk. Her får du nemlig stige inn i et norsk eventyr, omringet av idyllisk natur. Fairytale Farm har til og med fått være med i enkelte magasiner, der den norske kulturen var i fokus. Gjestehuset er i bunn og grunn en gammel gård fra 1700-tallet, med alt du kan tenke deg. Nordigård Blessom – sier navnet deg noe? Du husker kanskje Johannes Blessom, som støtte på en jotne ved Jutulporten i det berømte eventyret fra Asbjørnsen og Moe?

Fairytale Farm er en ordentlig norsk gård, med sauer, epletrær, kirsebær og naturskjønne omgivelser. Dette er et sted vi absolutt kan anbefale, selv om prisen er noe høyere enn andre steder i området. Her får du derimot mye for pengene – et stort rom med flere senger, perfekt for en større familie på tur i gode, gamle Norge. Her får dere alt vi beskrev ovenfor, inkludert en stor peis å hygge seg foran og ordentlig mat fra Gudbrandsdalen, med ferske, lokale råvarer til frokost. Velkommen til Vågå! Velg et sted å bo, gjerne flere steder langs din utvalgte reise gjennom kommunen, og gjør deg klar for en uforglemmelig opplevelse av et Norge du kanskje trodde ikke eksisterte lenger!

Privacy Policy