Vågå hotell

Vil du overnatte så sentralt som overhodet mulig, er det bare å ta turen til Vågå hotell. Dette er det sentrale, mest kjente hotellet i tettstedet vårt, og hit kommer folk fra både fjernt og nært for å boltre seg i den norske kulturen som omgir kommunen. Vågå hotell ligger rett ved elven Finna, i sentrum av Vågåmo. Det er umulig å kjøre forbi hotellet, for den tradisjonelle bygningen – med to etasjer i hvitt og detaljer av tre – befinner seg på hovedveien, den såkalte Vågåvegen. Vågå hotell er et gammelt hotell som har blitt renovert flere ganger. Dermed kan du glede deg til moderne komfort, som du sjeldent finner ellers i kommunen, til tross for flere gjestehus og gårder som gjerne tar imot gjester. Den perfekte beliggenheten har å gjøre med at nærområdet var veldig lite utbygget når Vågå hotell dukket opp. Dermed kunne man bygge hotellet så nært på den velkjente prestegården og Vågå kirke som overhodet mulig. Du finner prestegården bokstavelig talt et steinkast unna, rett over den vesle brua som går over Finna.

Sentralt

Vågå hotell er det største hotellet i kommunen, men har bare kun 58 rom totalt. Ikke all verden, men mer enn nok til å romme de nysgjerrige turistene som gjerne vil tilbringe en dag eller to i Vågåmo for å gjøre seg bedre kjent med prestegården. Det som tiltrekker seg de fleste besøkende er selvfølgelig beliggenheten. Vågå hotell ligger midt imellom tre nasjonalparker som alle turister kommer for å se – Jotunheimen, Rondane og Dovre. Forresten kommer flere turister fra andre steder i Vågå kommune eller fra nabostedene rundt Gudbrandsdalen og Sogn – man vil jo gjerne utforske nabokommunene, ikke sant? Vågå hotell er kanskje gammelt, men har alle moderne fasiliteter folk gjerne vil se på et hotell. Her finner du en meget god restaurant som lokalbefolkningen ofte spiser på, samt badstue og svømmebasseng. Altså kan du ta deg en ordentlig runde med avslapping her. Her kan du starte dagen med en dukkert i bassenget, gå deg en tur i naturen og besøke prestegården, for så å spise en saftig middag laget med lokale råvarer på restauranten. Så kan du hoppe inn i badstuen for å rense porene og skvise ut det siste stresset som sitter igjen i kroppen.

Book i god tid

Vågå hotell ligger dessuten kun en times kjøring fra den verdenskjente Besseggen, en av de mest populære turstiene med vanvittig flotte utsikter her i landet. Hit reiser flere titalls tusen turister hvert eneste år, og mange av dem velger å bo nettopp på Vågå hotell. Derfor må vi si det med én gang – book rom godt i forveien om du ønsker å komme hit om sommeren. Dukker du opp uten reservasjon vil du mest sannsynlig få et overrasket smil som svar fra resepsjonisten når du spør etter rom. Vågå hotell fyrer alltid i peisen når det ikke er som varmest utendørs, som skaper ekstra hygge i fellesområdet. Her kan du kose deg i sofaen eller sitte og ta en dram mens du ser på TV. Rommene er store, luftige og lyse, med moderne baderom og flatskjermer på veggene.

Dessuten bør vi nok nevne at den kjente fotografen Morten Krogvold bor i området og holder såkalte workshops på Vågå hotell gjennom hele året. Her kan du lære deg å mestre fotografi, uansett om du foretrekker digitale fotokameraer eller de gode, gamle analoge kameraene. Vågå hotell har et moderne mørkerom der den profesjonelle fotografen fremkaller sine bilder, og mange folk er innom kun for å se hans vakre skildringer av naturen i Jotunheimen samt menneskene som bor i området.

Vågå hotell er unikt. Et sted man absolutt bør besøke om er i området, uansett om man overnatter der eller ei.

Privacy Policy