Ting å gjøre

Vågå kommune er ikke et særlig stort sted, og befolkningen er for det meste rolige, avslappede mennesker som setter pris på friluftsliv. Her finner du derfor ikke like mye underholdning som for eksempel i Trondheim, Bergen eller Oslo. Vågå kan heller ikke sammenlignes med mindre steder som Gjøvik og Lillehammer; dette er et meget lite tettsted. Man går lange turer, møtes ved kulturminnene eller inviterer hverandre på besøk, så man kan sitte foran peisen med en varm kopp te og nyte livet. Vågå er neppe stedet for deg som savner datamaskinen og den store TV-en så fort du går ut døra. Her handler det nemlig om friluftsliv og aktiviteter utendørs. Vågå passer perfekt for deg som ønsker å komme i form, eller de av dere som ønsker å unnslippe stresset i storbyen. Etter bare noen dager i Vågå kommune vil du føle deg som en helt ny person. Med friskt sinn og kropp, og ro i sjelen, slikt vil menneskene rundt deg sette pris på – kanskje vil du til og med spre din nye, stressfrie tilværelse på dine omgivelser?

Gjendebåtene

Den vanligste aktiviteten i Vågå kommune er å gå lange turer. Opp og ned gjennom berg og daler, opp til fjelltoppene og skue ut over det uimotståelig vakre landskapet. En annen populær aktivitet er båtturer. Disse finner du mange av i området. Her har du flere vakre fjorder å velge aktiviteter i – blant annet Gjendebåtene, som tar deg fra Gjendeheim og ut på innsjøen Gjende, der grønne, snøkledde topper stikker opp av vannet. De hyggelige, små båtene er det perfekte stedet å bli kjent med lokale mennesker på dagstur, samt møte andre reisende. Her snakker vi båter med plass til maksimalt 20 personer, ikke Hurtigruten eller Kielferga. Mange velger forresten å ta en overnattingstur med Gjendebåtene, der man har frokost, lunsj og middag inkludert, samt en overnatting langs Gjende og turer med erfaren guide.

Safari

Skulpturstoppen i Vågå har vi allerede nevnt – dette er en av severdighetene i området, men er tross alt bare en installasjon. Her kan man tilbringe en ti-femten minutter før det er på tide å reise videre. Vil du ha en storslått opplevelse som varer hele dagen, eller flere dager, anbefaler vi heller å ta en ordentlig dagstur. Elgsafari, for eksempel. De majestetiske dyrene er å finne overalt rundt Jotunheimen og Gudbrandsdalen. Få på deg et par gode sko og gå deg en lang tur bort fra riksveien, så vil du sikkert støte på dem. Bli helst med på en guidet tur, slik at du vet hvordan man skal oppføre seg i møte med disse store, ville dyrene.

Hanggliding

Er du glad i ekstreme typer sport, er hanggliding noe du absolutt må prøve. Området rundt Vågå kommune er helt perfekt for hanggliding, siden man enkelt kan komme seg til toppen av rimelig høye berg – noen av de høyeste i landet, faktisk – for deretter å hoppe ut i det ukjente. De stødige, dog ikke altfor sterke vindene vil holde deg oppe i luften, mens de glatte bergene glir forbi. En annen positiv detalj er dog mangelen på store innsjøer og elver – ei heller finner man bratte skråninger og lignende. Dermed kan man fly av gårde uten den minste bekymring, og lande trygt nærmest overalt. Området rundt Vågå er fylt med hangglidere om sommeren, og flere eksperter står klare til å hjelpe deg med å komme i gang. Er du i Vågå om sommeren, er hanggliding noe du absolutt bør unne deg – uansett om du har høydeskrekk eller ei.

Privacy Policy